CSM Oradea se reuneşte sâmbătă în vederea noii stagiuni, în care va juca în FIBA Eurochallenge

de Adina Oşan

Foto: Mediafax (Laurenţiu Mich)

Medaliata cu bronz a Ligii Naţionale de baschet masculin din sezonul trecut, CSM Oradea, se va reuni sâmbătă, în vederea pregătirii noii stagiuni, trei jucători urmând să lipsească deoarece se află la naţionala României, care debutează joi în preliminariile CE din 2015.

Echipa antrenată de Cristi Achim demarează sâmbătă pregătirile pentru noul sezon, dar la reunire nu vor fi prezenţi trei jucători aflaţi la lotul naţional, adică Bogdan Ţibîrnă, Titus Nicoară şi Dani Popescu. De asemenea, Vujadin Subotici va face joncţiunea cu echipa în cursul zilei de duminică, potrivit anunţului de miercuri al echipei orădene.

Prima acţiune a formaţiei ardelene este cantonamentul din Ungaria, de la Debrecen, în intervalul 6-17 august. După revenirea la Oradea este programat un meci amical cu Timba Timişoara, între 22-24 august, urmat de participarea la Turneul Memorial Elemer Tordai, la Sibiu, cu CSU Atlassib Sibiu, BCM U Piteşti şi U Mobitelco Cluj.

Orădenii vor organiza apoi Turneul Memorial Antonio Alexe, la care vor mai participa formaţiile Albacomp Szekesfehervar, Marso NYKK Nyiregyhaza (ambele din Ungaria) şi vicecampioana BC Mureş.

Ultima parte a pregătirii va include încă un turneu, în Ungaria, la Nyiregyhaza, între 12-14 septembrie, cu Marso NYKK Nyiregyhaza, Szolnok Olaj KK şi ACLB Spisska Nova Ves.

Primul meci oficial pentru CSM Oradea va avea loc în 21 septembrie, în primul tur al Cupei României, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna.

În Liga Naţională, ardelenii vor debuta în 28 septembrie, tot pe teren propriu, cu Steaua CSM Bucureşti.

În sezonul 2013-2014, CSM Oradea va juca în premieră şi în FIBA Eurochallenge.

 

 

Versiune mobil | completa