De la “pedelistul Bute”, la “comuna liberală Pechea”: cum şi-au revendicat parlamentarii victoria pugilistului român

De la “pedelistul Bute”, la “comuna liberală Pechea”: cum şi-au revendicat parlamentarii victoria pugilistului român

Ignorat de televiziunile autohtone, care nu au transmis meciul prin care şi-a păstrat pentru a şasea oară titlul de campion mondial, pugilistul Lucian Bute a fost "valorificat" de către parlamentari. Nu prin vreo recompensă, sau prin cererea de explicaţii oficiale postului public de televiziune pentru refuzul de a difuza partida ce s-a derulat sâmbătă noaptea la Montreal, ci prin disputarea politică a campionului român.

Confruntarea parlamentară s-a petrecut luni după-amiaza în plenul Camerei Deputaţilor, unde, de la tribună, democrat-liberalii l-au revendicat pe Bute, catalogându-l drept "pedelist", în timp ce peneliştii au ridicat pretenţii asupra comunei sale natale, dată drept "liberală".

Totul a pornit de la deputatul PSD Ioan Damian, care le-a amintit colgilor din Parlament despre cel de-al 27-lea meci câştigat de Lucian Bute ca boxer profesionist, criticând totodată impasibilitatea postului public de televiziune. "Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar Televiziunea Română a refuzat o ofertă prietenoasă a clubului profesionist Interbox din Montreal. Era vorba de 100.000 de euro pentru ca TVR să poată televiza acest meci, atât cât a însemnat scena lui Ridzi şi infinit mai puţin decât frunza lui Udrea", a spus Damian, lansând un atac la adresa liderului deputaţilor pedelişti, Mircea Toader.

Citeşte întreaga poveste pe Gândul

 
Tag-uri:
lucian bute

 

Versiune mobil | completa