Mircea Sandu: "Steaua va angaja doi avocaţi pentru a se apăra la UEFA"

de Traian Terzian - Mediafax, Adrian Ţone - Mediafax

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, marţi, că FC Steaua va angaja doi avocaţi pentru a se apăra la Comisia de Control şi Disciplină a UEFA, care a deschis o procedură disciplinară împotriva campioanei României.

"Exact ce ştiţi şi dumneavoastă ştiu şi eu, că Steaua a primit o scrisoare prin care UEFA cere lămuriri în cazul de corupţie în care este implicat clubul. Am înţeles că Steaua va angaja un avocat sau chiar doi, Jean-Louis Dupont şi Gianpaolo Monteneri, să-i apere atunci când vor fi convocaţi la instanţa disciplinară. Ce va decide instanţa disciplinară nu ştie nici Platini, nici Mircea Sandu, nici nimeni. Nu am experienţă în asemenea cazuri", a spus Sandu.

Preşedintele FRF a afirmat că Steaua a fost sancţionată pe plan intern. "Pe plan intern, din ce ştiu eu, Steaua a fost sancţionată, dar întrebaţi la ligă, comisiile sunt ale ligii. S-a redeschis «Valiza», să nu mai pună bani în ea".

Întrebat dacă a amânat şedinţa Comitetului Executiv al FRF pentru a afla verdictul UEFA în acest caz, Mircea Sandu a răspuns: "Am amânat pentru că astăzi avem recurs, e posibil să fie reprogramat meciul Sportului cu Rapid CFR Suceava şi trebuie să aşteptăm desfăşurarea acestui meci. Nu are nicio altă conotaţie această amânare".

Mircea Sandu a lansat un proiect de responsabilitate socială susţinut de FRF, UEFA, UEFA Grassroots Programme şi Primăria Sectorului 5, la Şcoala 136 din Capitală.

UEFA a anunţat, luni, pe site-ul oficial, că a deschis o procedură disciplinară împotriva FC Steaua, iar cazul va fi analizat de Comisia de Control şi Disciplină a forului în data de 21 iunie, federaţia europeană luând în discuţie situaţia campioanei României după decizia ÎCCJ în dosarul "Valiza".

"A fost deschisă o procedură împotriva clubului Steaua Bucureşti în baza articolelor 2.04.g), 2.05 şi 2.10 ale regulamentului ediţiei 2013/2014 a UEFA Champions League, referitoare la criteriile de admitere pentru participarea în competiţiile UEFA", se arată pe site-ul forului european.

Cazul va fi analizat de Comisia de Control şi Disciplină a UEFA în data de 21 iunie, la Nyon, iar un verdict va fi dat în săptămâna care începe la 24 iunie.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, în 4 iunie, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă. Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals. Fiind vorba de un caz de corupţie în fotbal, UEFA ar putea dicta sancţiuni împotriva echipei Steaua, ce ar putea duce la interzicerea participării în Liga Campionilor. Totodată, dosarul "Valiza" va fi reanalizat şi de comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal.

 
Tag-uri:
fotbal
,sandu
,steaua

 

Versiune mobil | completa