Ofertă şoc pentru FC Bihor şi stadion: 10 milioane de euro

Ofertă şoc pentru FC Bihor şi stadion: 10 milioane de euro

Timp de peste o săptămână omul de afaceri italian, Giuseppe Crinitti a discutat cu oficialităţile locale posibila preluare a lui FC Bihor. Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, s-a arătat încântat de idee.

Miercuri, primarul Ilie Bolojan a vorbit despre o discuţie fructuoasă cu delegaţia italiană, condusă de Giuseppe Crinitti. Joi totul s-a întors pe dos.

"Preşedintele Consiliului Judeţean m-a asigurat că totul este în regulă şi că este încântat de planul meu. Miercuri, primarul mi-a spus acelaşi lucru. Joi dimineaţa trebuia să aibă loc o întâlnire în trei eu, primarul şi şeful CJ. Nu a mai avut loc nicio întâlnire şi nu ştiu de ce. L-am sunat pe domnul primar şi mi-a spus că sunt probleme cu cei de la Consiliul Judeţean, care nu mai vor să ia în calcul oferta mea. Am sunat la preşedintele CJ Bihor şi mi-a spus că problema este domnul primar. Nici eu nu ştiu ce să mai cred, care dintre ei se opune, dar am luat decizia de a pleca din Oradea. Înainte de a face acest pas fac o ultimă ofertă: 10 milioane de euro pentru Stadionul Municipal şi clubul FC Bihor. Nu mâine, chiar azi (n.r - joi) dacă trebuie, banii jos, cash! Cu tot cu datorii", a spus Crinitti la conferinţa de presă. Acesta a fost însoţit de asociatul său, Mario Conti, de preparatorul fizic Jhonatan Fischoff şi de fostul conducător orădean, Mircea Fodor.

La finalul conferinţei de presă au apărut vicepreşedintele CJ, Dumitru Voloşeniuc şi consilierul Florin Birta. Cei doi au mai avut o rundă de convorbiri cu delegaţia italiană. "Nu s-a luat nicio decizie. Aşteptăm un răspuns cel târziu până vineri. Avem unde să mergem, avem propuneri, din mai multe oraşe cu echipe de primă ligă. Mai este însă o zi. Am găsit mulţi oameni de nădejde la Oradea, iar dacă voi prelua un club din România, ei vor face parte din echipa mea", a spus Crinitti, care a adăugat că s-a îndrăgostit de Oradea, că, dintre oficialităţile locale, singurul om de onoare este, în opinia sa, Dumitru Voloşeniuc cu care a purtat primele discuţii şi că promovarea ar fi fost primul pas, încă din acest sezon.

"Pentru că existau tot felul de suspiciuni la adresa mea, le-am cerut domnului primar şi domnului preşedinte al CJ să numească nişte oameni, specialişti, care să vină cu mine, să vadă cu ce mă ocup, să-mi verifice afacerile şi lichidităţile, conturile, absolut tot", a spus Crinitti, care a afirmat că şi-a dorit să facă afaceri în Oradea.

În această seară a sosit la Timişoara antrenorul Benedetti Corrado (fost la Cesena, Pisa sau Perugia), tehnician pe care Crinitti inteţiona să-l instaleze la FC Bihor în cazul în care tratativele s-ar fi materializat. De asemenea, în Oradea se află mai mulţi impresari şi chiar jucători, solicitaţi de omul de afaceri italian, care aşteaptă un simplu semnal pentru a şti înspre ce zări se vor îndrepta.

Italienii au conceput o cerere scrisă către finanţatori, prin care-şi arată disponibilitatea de a oferi 10 milioane de euro pentru club şi stadion. "Aşteptăm răspuns urgent şi în scris, nu pe vorbe. De vorbe suntem sătui. Vreau să-i salut pe toţi iubitorii fotbalului din Oradea şi să-i asigur că am făcut tot ce este posibil pentru a prelua clubul", a mai spus Crinitti.

 

 

Versiune mobil | completa