Procurorii au început urmărirea penală în dosarul clubului Politehnica Iaşi

Procurorii au început urmărirea penală în dosarul clubului Politehnica Iaşi

Informaţia a fost furnizată de purtătorul de cuvânt al DNA Iaşi, Luminiţa Merişescu.

"În această săptămână au fost citate peste 50 de persoane pentru a li se aduce la cunoştinţă învinuirile. Ulterior acestei proceduri, care înseamnă practic notificarea oficială că aceştia fac obiectul urmăririi penale, urmează să fie îndeplinite celelalte acte. Audierile vor începe în următoarele zile", a declarat purtătorul de cuvânt al DNA Iaşi.

Marţi, la sediul DNA Iaşi s-au prezentat fostul şef al Consiliului Judeţean (CJ) Lucian Flaişer, fostul secretar al judeţului Ioan Serbina, precum şi mai mulţi foşti şi actuali consilieri judeţeni, printre aceştia figurând şi deputatul PDL Marius Spânu.

După discuţia cu procurorii anticorupţie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi Lucian Flaişer a declarat că se consideră nevinovat şi că, din punctul său de vedere, contractul de asociere încheiat în anul 2006 între Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi clubul Politenica Iaşi nu are nicio "fisură".

"După ce vor termina cercetările, procurorii vor constata că totul a fost legal. Nu cred că există vreo fisură în acel contract", a declarat Lucian Flaişer.

La rândul său, deputatul PDL Marius Spînu, fost consilier judeţean în momentul în care CJ a votat hotărârea privind asocierea respectivă, a afirmat că nu vede rostul chemării sale la DNA întrucât s-a opus în nenumărate rânduri încheierii acelui contract.

"Conform acuzaţiilor care am auzit că mi se aduc, parcă aş fi ultimul infractor din România. Eu m-am opus de mai multe ori acelui contract de asociere în participaţiune", a precizat Marius Spînu.

La sediul DNA din Iaşi au fost chemaţi, marţi, şi mai mulţi foşti şi actuali consilieri judeţeni, precum şi fostul preşedinte ale clubului Politehnica Iaşi, Sorin Boca.

mai multe puteţi citi pe www.mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa