S-au blocat reciproc! Steaua - CFR Cluj 2-2

S-au blocat reciproc! Steaua - CFR Cluj 2-2

Steaua a revenit după ce a fost condusă cu 0-1, dar pe final a fost egalată. Echipa lui Lăcătuş şi CFR-ul se menţin la mare distanţă de poziţia liderului Oţelul.

Pentru Lăcătuş era imperios necesar să treacă cu bine de primul dintre meciurile despre care se spune că îi decid viitorul în Ghencea. O victorie cu CFR ar fi reprezentat exact doza de calmant necesară înainte de joia europeană în care vine Liverpool. Dar a ieşit un egal plin de ratări, mai ales pe final, după ce clujenii au marcat golul de 2-2 prin Peralta.

Fără furiile lui Cârţu pe post de filosofie, CFR a silabilit aseară fotbalul jucat de plăcere, unul uitat de Cadu şi compania cam prin momentul în care luau ultimul titlu de campioni. În faţa Stelei, clujenii au desenat frumos la început şi au înscris repede, prin şutul plasat al lui Culio.Golul a avut ceva arogant prin lejeritatea finalizării, astfel că se părea că Steaua va fi victima unui masacru. Gazdele şi-au adus însă probabil aminte că Lăcătuş are un statut tot mai şubred şi s-au aruncat cu toată muniţia din dotare peste echipa lui Minteuan. Egalarea vine după ce mănuşile lui Nuno Claro s-au oprit în ghetele lui Kapetanos. Grecul a căzut, s-a dat penalty, iar Bogdan Stancu nu iartă din astfel de situaţii.

Peralta a marcat când steliştii se credeau învingători

Repriza a doua începe tot cu gol la zece minute de la prima atingere, dar cu Steaua în rolul echipei care se bucură. Pofta de joc a CFR-ului dispăruse ca o nălucă în faţa furiei roş-albastre. Clujenii n-au mai reuşit decât câteva centrări la întâmplare în careul stelist, după una dintre ele gazdele plecând pe o contră letală. Stancu, singur cu poarta, e blocat însă de portar. Urmează o nouă scenă de asediu la poarta lui Nuno Claro, cu Kapetanos şi Surdu trăgând repetat şi ghinionist în blocaje sau pe lângă poartă din poziţii care au stârnit oftaturi. Până la urmă, când steliştii se credeau déjà învingîători, oaspeţii au reuşit egalarea în finalul jocului. O centrare execelentă a lui Culio de pe stânga a fost finalizată la fel de bine de Peralta, mingea fiind atinsă uşor şi de Tătăruşanu.

Se spunea despre această partidă că va decide ieşirea din cursa pentru titlu a celui care va pierde. Ei bine, după rezultatul de egalitate, Steaua şi CFR rămân departe de campioana de toamnă, Oţelul. Automat şi de titlu.

Mai mult pe www.prosport.ro

 

 

Versiune mobil | completa