Scandal de corupţie la UEFA! Mircea Sandu a intrat în atenţia DNA

Scandal de corupţie la UEFA! Mircea Sandu a intrat în atenţia DNA

Cel care a lansat aceste acuzatii se numeste Spyros Marangos si este fost trezorier al Federatiei Cipriote de Fotbal.

El a sustinut ca decizia de organizare a campionatului european de fotbal 2010 in Polonia-Ucraina a fost influentata de plata unei sume totale de noua milioane de euro. Banii ar fi fost impartiti intre patru persoane, care fac parte din UEFA.

Conform The Independent , doua publicatii europene, Sueddeutsche Zeitung din Germania si Gazzetta dello Sport din Italia, au dat detalii despre acest caz, sustinand ca o parte din bani a fost data persoanelor respective prin intermediul unor jucarii, niste ursuleti din plus.

Cel care a lansat aceste acuzatii, cipriotul Spyros Marangos a avut timp la dispozitie cateva zile, sa prezinte dovezi in sprijinul afirmatiilor sale. El nu a facut acest lucru, astfel ca UEFA a anuntat ca il va da in judecata.Cei 12 membri ai Comitetului Executiv al UEFA care au votat pentru organizarea acestui campionat european de fotbal controversat sunt: Michel Platini (presedintele UEFA, Franta), Senes Erzik (Turcia), Geoffrey Thompson (Anglia), Angel Maria Villar (Spania), Gerard Mayer-Vorfelder (Germania), Manos Lefkaritis (Cipru), Gilberto Madail (Portugalia), Mathieu Sprengers (Olanda), Per-Ravn Omdal (Norvegia), Joseph Mifsud (Malta), Viaceslav Koloskov (Rusia) si Mircea Sandu (Romania).

Presedintele Federatiei romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat pentru Sport.ro ca, in ceea ce il priveste, nu are "absolut nicio problema."

"Cu un an inainte de a se decide, se depun candidaturile si incepe inspectia UEFA, la infrastructura sosele autostrazi, hoteluri, aeroporturi si asa mai departe, apoi partea sportiva de stadioane, telecomunicatii, securitate, 7-8 capitole extrem de importante. Nu exista asa ceva, sa se dea Euro pe bani!", a spus Sandu la Sport.ro.

 

 

Versiune mobil | completa