Steaua, singură în Europa League

Steaua, singură în Europa League

Echipa lui Ilie Dumitrescu a pierdut în retur cu 1-0, acelaşi scor ca în partida din Ghencea, dar s-a calificat la penaltiuri. FC Vaslui, FC Timişoara şi Unirea Urziceni, eliminate în play-off.

Din cele patru echipe româneşti care au jucat play-off-ul Ligii Europa, doar Steaua a reuşit să se califice in faza grupelor. Dar cu mari emoţii şi numai după 120 de minute de joc şi penaltiuri.

Scorul din meciul tur, acel fragil 1-0 din Ghencea cu elveţienii de la Grasshopper Zurich, le-a părut steliştilor foarte preţios, asa că au tras cu dinţii de el. Dominată din primul minut şi până aproape de finele meciului, Steaua a jucat pentru 0-0. Nici o secundă nu şi-au dorit românii să ameninţe poarta elveţienilor, dar tactica aceasta se putea dovedi fatală.

Grasshopper a egalat în minutul 77, după ce a ratat o suită de ocazii, şi chiar şi la acest scor tot la poarta lui Tătăruşanu se adunau şansele de gol. După primele 90 de minute scorul general era egal, 1-1, drept pentru care s-a intrat în prelungiri.

Cele 30 de minute, mult mai echilibrate decat primele 90, s-au scurs repede, şi s-a ajuns la penalty-uri. Tătăruşanu a apărat de două ori, steliştii au marcat de fiecare dată, şi, cu 4-3 la penaltiuri, echipa antrenată de Ilie Dumitrescu intră în grupe.

Citeşte mai multe pe Gândul

 
Tag-uri:
steaua
,europa league

 

Versiune mobil | completa