300 de ROMÂNI de ETNIE ROMĂ, EVACUAŢI dintr-o TABĂRĂ ILEGALĂ din ROMA

300 de ROMÂNI de ETNIE ROMĂ, EVACUAŢI dintr-o TABĂRĂ ILEGALĂ din ROMA

Autorităţile italiene au început demolarea unei tabere de nomazi din Roma unde locuiesc aproximativ 300 de romi de origine română, informează Corriere della Sera în ediţia online.


Operaţiunea de identificare a românilor şi pentru demolarea barăcilor amplasate ilegal a început vineri dimineaţă, în tabăra din zona Cluniacensi (Casal Bruciato) din capitala Italiei.


La faţa locului au fost prezenţi membri ai organizaţiilor specializate în integrarea romilor, dar şi consilierul Primăriei responsabil de Siguranţa Publică, Giorgio Ciardi.


"Celor aproximativ 300 de locatari ai taberei - dintre care 60 la sută sunt minori - li s-a propus repatrierea în România pe banii autorităţilor municipale, dar preferă să plece pe cont propriu, pentru că dacă ar fi expulzaţi nu ar mai putea reveni în Italia", a explicat Ciardi.


La începutul săptămânii, autorităţile municipale au intervenit pentru demolarea altei tabere de romi, în zona Serafini (cartierul Marconi din Roma), unde locuiau 200 de romi, cei mai mulţi fiind români.


Mihai Draghici, mihai.draghici@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa