Bacteria E.coli a provocat cel puţin 43 de morţi în Europa

Bacteria E.coli a provocat cel puţin 43 de morţi în Europa Foto: Reuters

Epidemia provocată de bacteria E.coli s-a soldat cu noi victime în Germania, bilanţul ajungând la cel puţin 43 de morţi în Europa, potrivit autorităţilor sanitare germane, citate de AFP.

Doar una dintre persoane a murit în afara Germaniei, şi anume o femeie din Suedia, a precizat Institutul Federal pentru Supraveghere Sanitară Robert Koch.

În cadrul epidemiei, care s-a propagat prin consumul de seminţe germinate, au fost înregistraţi aproximativ 3.800 de bolnavi, în 16 ţări, dintre care 850 de bolnavi în stare gravă, a anunţat joi, pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Numărul noilor cazuri înregistrate scade în mod constant, de la vârful epidemiei, înregistrat la 22 mai. Dar, dacă se ţine cont de întârzierea în semnalarea cazurilor, numărul total de bolnavi din Germania va creşte, în continuare, a subliniat OMS.

Potrivit unui studiu al unor cercetători de la Universitatea din Munster, publicat miercuri în revista Lancet, bacteria "ucigaşă" este o combinaţie de două tulpini, şi anume o tulpină Ehec (E.coli enterohemoragic) şi o tulpină Eaec (E.coli enteroagregativ), deosebit de periculoasă, din cauza capacităţii sale de a se ataşa de peretele intestinal.

Valentin Vidu, valentin.vidu@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa