BBC va transmite sinuciderea asistată a unui miliardar. De ce şi-ar dori moartea un om care deţine un lanţ hotelier şi un imperiu alimentar

BBC va transmite sinuciderea asistată a unui miliardar. De ce a acceptat să moară un om care deţinea un lanţ hotelier şi un imperiu alimentar sursa foto Telegraph

După ce, acum câteva săptămâni, BBC a transmis agonia unui suferind de cancer, care a fost filmat în timp ce îşi dădea ultima sulfare, postul britanic va prezenta acum o sinucidere asistată, scrie The Daily Telegraph.

Sursa citată a reuşit să afle identitatea celui ajutat să se sinucidă, în ciuda faptului că televiziunea britanică a ţinut-o secretă. Este vorba despre un miliardar australian, Peter Smedley, patronul mai multor hoteluri şi fondatorul unui adevărat imperiu alimentar. El a decis să-şi pună capăt zilelor deoarece suferea de o afecţiune neuronală degeneretivă.

Cotidianul a vorbit cu prietenii lui Smedley, care au declarat că nu ştiau că miliardarul de 71 de ani s-a dus să moară în Elveţia. Au aflat adevărul abia la înmormântarea prietenului lor, când li s-a înmânat câte o scrisoare, semnată chiar de Smedley, în care magnatul îşi explica gestul şi îşi lua adio.

Apropiaţii miliardarului au explicat că motivul pentru care Smedley a acceptat să fie filmat: el spera ca moartea lui să "facă diferenţa" şi să îi ajute pe alţi suferinzi de boli incurabile să ia decizia corectă.

 

 

Versiune mobil | completa