Bihor: Bărbat urmărit pentru furt, prins când voia să intre în ţară cu documente false

Bihor: Bărbat urmărit pentru furt, prins când voia să intre în ţară cu documente false. Foto: Mediafax Foto // Csikos Rolland

Un bărbat de 31 de ani din Bacău, dat în urmărire generală întrucât se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea pentru furt calificat, a fost prins în PTF Borş, judeţul Bihor, în timp ce încerca să intre în ţară cu acte de identitate false, transmite MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ, a anunţat, marţi, că un bărbat de 31 de ani, din municipiul Bacău, este urmărit penal pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, el fiind prins, luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, în timp ce încerca să intre în ţară cu acte de identitate falsificate.

"Persoana s-a legitimat la controlul de frontieră cu o carte de identitate românească. Documentul a trezit suspiciuni, motiv pentru care cetăţeanul a fost condus la sediul sectorului pentru verificări suplimentare", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

În urma verificărilor s-a stabilit că documentul este contrafăcut, însă conţine datele reale de identitate şi fotografia bărbatului.

"Acesta a declarat că l-a procurat de la o persoană pe care nu o cunoaşte pentru că pe cel original l-a pierdut în timp ce se afla în Italia", a arătat subinspectorul Cătălin Simuţ.

În urma verificărilor s-a descoperit că băcăuanul este urmărit general, având pe numele său un mandat de executare a unei pedepse de doi ani şi şapte luni de închisoare pentru furt calificat.

Ancheta continuă sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, iar bărbatul a fost predat unei escorte din cadrul Poliţiei Bihor pentru a fi încarcerat.

Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa