Crin Antonescu: “Băsescu s-a dus la Budapesta să ne vândă ţara. Trebuie să reacţionăm prin mişcări masive de protest”

Crin Antonescu: “Băsescu ne vinde ţara. Trebuie să reacţionăm prin mişcări masive de protest”. Vezi ce provocare a lansat pentru “politrucii” Cotroceniului Foto: Mediafax//Alex Chiţu

Preşedintele PNL le-a cerut românilor să iasă în stradă pentru a opri "vânzarea ţării" de către Traian Băsescu celor de la UDMR.

Crin Antonescu a făcut un apel la "compatrioţii care sunt interesaţi de teritoriul şi soarta României" să iasă în stradă pentru a protesta împotriva planului de reorganizare administrativă propus de Traian Băsescu. "În numele cui face oferte preşedintele când spune aceasta este ultima mea ofertă? De unde are teritorul naţional ca să-l împartă cu cineva?", au fost întrebările retorice lansate de preşedintele PNL.

Pentru a bloca intenţiile Palatului Cotroceni, Crin Antonescu le-a spus cetăţenilor că trebuie să iasă masiv în stradă, dacă Traian Băsescu şi UDMR vor împărţi ţara cum vor ei. La început "în mod paşnic". "Nu accept ca împărţirea României să fie negociată la Budapesta cu Viktor Orban", a adăugat liberalul, care a subliniat că "ţara nu este moşia lui Băsescu".

"S-a dus ca un beţiv la cârciumă"

Antonescu l-a criticat pe Traian Băsescu şi pentru acuzele aduse Regelui Mihai. "Este extrem de grav şi dureros că Traian Băsescu este primul şef de stat din România, cu comunişti cu toţi, care discută momente esenţiale din istoria României în maniera pe care aţi văzut-o. Nimeni nu şi-a permis să discute ca la cârciumă istoria României. Nu şi-au permis să eticheteze drept slugi simboluri naţionale, europene şi mondiale. Regele Mihai este un om respectat, decorat de Casa Albă. Este un om respectat de toţi suveranii Europei. Nu te poţi duce ca un beţiv la cârciumă să-ţi dai cu părerea tu despre simbolurile naţionale", a declarat preşedintele PNL.

"A copiat discursul lui Adolf Hitler"

Liderul liberalilor a lansat şi o provocare pentru "intelectualii lui Băsescu", cărora le-a cerut să spună când a minţit preşedintele: în 2006, la citirea Raportului de condamnare a comunismului, sau acum. Primul vizat să dea acest răspuns este istoricul Vladimir Tismăneanu. "Declaraţia lui Băsescu seamănă cu declaraţia lui Adolf Hitler din 25 august 1944. Atunci Adolf Hitler la radioul Reich-ului a spus că Regele Mihai a trădat şi a predat România puterii sovietice. Ca declaraţia lui Adolf Hitler din 1944 să fie reluată de şeful statului român în 2011 este inacceptabil", a continuat atacul la preşedinte Antonescu. El i-a cerut şi ambasadorului SUA să spună care este poziţia sa faţă de aceste afirmaţii ale preşedintelui.

 

 

Versiune mobil | completa