Cum a devenit parcul de distracţii din New Orleans ZOMBIELAND - GALERIE FOTO

Ce a rămas din PARCUL DE DISTRACŢII răvăşit de Uraganul Katrina, SURSĂ FOTO:@losangeles.com, Daily Mail

La aproape şase ani după ce a fost distrus aproape în totalitate de inundaţiile din timpul Uraganului Katrina, oraşul american New Orleans şi-a revenit "în mod uimitor", scrie Daily Mail. Cu toate acestea, au mai rămas locuri pentru care nu s-a făcut nimic. Unul dintre acestea e parcul de distracţii tematic "Six Flags" ("Cele şase steaguri") care nu a mai fost niciodată redeschis de atunci.

Fotografiile realizate în ultimii şase ani dezvăluie "un peisaj postapocaliptic", precizează sursa citată. Tot ceea ce mai animă fostul parc de distracţii al oraşului mai sunt desenele graffiti care acoperă pereţii clădirilor. Parcul, complet abandonat, a devenit un loc straniu. Din acest motiv, jurnaliştii britanici l-au numit "Zombieland". Tot ce a rămas astăzi din vechiul parc de distracţii sunt instalaţiile de agrement vechi şi nefuncţionale, bucăţile de fier ruginite şi împrăştiate peste tot.

La intrarea în parcul abandonat, "vizitatorii" curioşi sunt întâmpinaţi de un mesaj inscripţionat pe un panou de către cei care au umplut cu graffiti orice le-a ieşit în cale. 'Welcome 2 Zombieland, kids" (Bine aţi venit în Zombieland, copii!") au scris aceştia.

Acest carusel a fost lăsat să ruginească, la fel ca alte obiective ale parcului de distracţii.

Căluţii nici măcar nu mai există, iar instalaţia de agrement se dezmembrează pe zi ce trece.

Devastated: Developers have not yet settled on a plan to reopen the park
În urma inundaţiilor, a rămas un morman de resturi.

Valuri uriaşe au lovit cu furie clădirile parcului pe care le-au distrus în proporţie de 80 la sută.

Copacii au crescut împrejurul acestor maşinuţe pentru copii.

Locul a fost năpădit de buruieni, lăsate să crească în voie pe fostele alei ale parcului.

În urma inundaţiilor, mai multe dispozitive ale parcului au stat scufundate mai bine de o lună în apă.

Aceste calculatoare (cu ajutorul cărora se supraveghea probabil parcul) au fost pur şi simplu sparte în bucăţi de valuri.


Părţi componente din montagne-russe au început să se despindă şi să cadă.

Până şi îndrăgitul personaj de desene animate Sponge Bob Square Pants (Buretele Bob Pantaloni Pătraţi) s-a decolorat din cauza inundaţiilor şi a ploilor

Proiecte promiţătoare niciodată puse în aplicare

Atunci când a fost lovit de inundaţii "Six Flags", situat în partea de est a oraşului într-o zonă de joasă altitudine, a sfârşit prin a fi pur şi simplu scufundat în apa adâncă de circa 7 metri. Zona a fost drenată în aproape o lună, timp suficient ca totul să fie afectat. Apa s-a dovedit a fi extrem de corozivă pentru instalaţiile existente aici. Un singur punct de atracţie a putut fi salvat " Batman: The Ride", situat pe o platformă mult mai înaltă decât valurile, şi mutat apoi în alt parc, în Texas.

După dezastrul natural din 2005, au existat numeroase zvonuri pe site-ul oficial al "Six Flags"care anunţau redeschiderea parcului de distracţii în 2006 sau 2007, cu ajutorul banilor obţinuţi din asigurări. În 2006 însă oficialii au declarat parcul falimentar şi au încercat să rezilieze contractul de închiriere pe care îl aveau încheiat cu primăria din New Orleans, colaborare care dura de peste 75 de ani.

Acum doi ani, aceeaşi sursă a anunţat că parcul abandonat va fi reamenajat şi reconstruit printr-un parteneriat cu firma "Nickelodeon" , un brand media specializat în programe dedicate copiilor, care promitea să creeze "cel mai mare parc tematic construit până atunci de companie" şi să pună la dispoziţie circa 600 de joburi pentru viitorii angajaţi. Proiectul măreţ, de 165 de milioane de dolari, nu a fost nici până astăzi materializat. Deocamdată, "Six Flags" rămâne un parc abandonat şi o amintire vie a efectelor devastatoare pe care le-a produs uraganul Katrina.

CITEŞTE ŞI: Cine vrea să construiască un DISNEYLAND în Bucureşti de 140 de milioane de euro

Uraganul Katrina a cauzat în 2005 distrugeri masive în Statele Unite ale Americii, pe coasta Golfului Mexic. Cel mai grav afectat a fost oraşul New Orleans din statul Louisiana, care a fost inundat după ce sistemul de diguri din zonă a cedat. Furtuna a distrus atunci aproape în întregime oraşul cu o suprafaţă de circa 900 de kilometri pătraţi. Pagubele materiale produse atunci de Katrina au fost estimate la 81.2 miliarde de dolari în 2005, şi aproape 2000 de oameni şi-au pierdut atunci viaţa din cauza uraganului şi a inundaţiilor ce l-au urmat. Comunitatea este şi acum în proces de recuperare şi refacere.

 

 

Versiune mobil | completa