Dan Mihai Mercea de la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" a obţinut o medalie de argint la Olimpiada de Chimie de la Moscova

Dan Mihai Mercea de la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" a obţinut o medalie de argint la Olimpiada de Chimie de la Moscova. Foto: Publimedia // Shutterstock

Lotul olimpic de chimie a obţinut cinci medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie "D. Mendeleev", desfăşurată în aprilie, la Moscova, informează, luni, Ministerul Educaţiei.

Medaliile de argint au fost obţinute de Dan Mihai Mercea (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea, medaliat cu bronz la ediţia precedentă), Cristina Florina Zotică (clasa a XII-a/Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa), Claudia-Mihaela Pop (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Silvania" din Zalău, medalie de bronz în 2010), Andreea-Georgiana Scoban (clasa a XII-a/Colegiul Naţional Iaşi), respectiv Alexandru Grozavu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Grigore Moisil" din Oneşti).

Medalia de bronz a fost câştigată de Ana Maria Istrate, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi.

La competiţie au participat 98 de elevi din 16 ţări. Concursul a constat în trei probe a câte cinci ore, două probe teoretice şi o probă practică.

Cea de-a 45-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie s-a desfăşurat în perioada 24 - 30 aprilie.

Departamentul Social, social@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa