Ea este MAI DEŞTEAPTĂ DECÂT 98% DINTRE OAMENI. La 3 ani, ar putea deveni CEA MAI TÂNĂRĂ MEMBRĂ MENSA

Ea este MAI DEŞTEAPTĂ DECÂT 98% DINTRE OAMENI. La 3 ani, ar putea deveni CEA MAI TÂNĂRĂ MEMBRĂ MENSA sursa Daily Mail

La doar trei ani, britanica Saffron Pledger îi citeşte deja poveşti surorii ei mai mici şi se întrece cu tatăl ei în jocuri de logică matematică, scrie Daily Mail.

Fetiţa, care va începe şcoala abia peste un an şi jumătate, poate să scrie şi să citească numerele până la 50 şi are un IQ de 140, care îi permite să se înscrie în societatea Mensa.

Niciunul dintre părinţii ei nu a terminat facultatea, însă inteligenţa a moştenit-o de la tatăl ei, care a câştigat de opt ori jocul televizat Countdown, în care concurenţii trebuie să rezolve anagrame, să formeze cuvinte lungi din anumite litere date sau să se joace inteligent cu numerele.

Saffron şi sora ei

Totuşi, în ciuda unui IQ care o face mai deşteaptă decât 98% dintre oameni, Saffron are aceleaşi pasiuni ca oricare alt copil de trei ani. "Când mai cresc, o să mă joc cu păpuşile toată ziua, o să merg la şcoală, o să pictez, o să desenez şi o să alerg", spune ea.

Chiar dacă este "doar o fetiţă mică", după cum singură recunoaşte, ea spune că se bucură că a trecut testele care au relevat că are un IQ de 140 şi că de-abia aşteaptă să se înscrie în Mensa.

"Îi place să se uite la Countdown cu mine, acest lucru a ajutat-o să înveţe literele. E foarte competitivă, când eu formez un cuvânt din şapte litere, ea îmi spune că a găsit unul de opt", spune tatăl ei (23 de ani), designer web.

"E foarte sigură pe ea când vorbeşte cu alţi oameni, nu contează cine sunt. În plus, îi citeşte poveşti surorii ei de şapte luni. Poate să facă adunări, scăderi, ştie să scrie şi să citească", completează mama ei (23 de ani), designer de tricouri.

Ar putea deveni cea mai tânără membră Mensa

La sugestia unui consilier parental, soţii Pledger şi-au dus fetiţa la un psiholog, pentru a-i testa coeficientul de inteligenţă. Rezultatul: acesta i-a sfătuit să o înscrie pe Saffron în Mensa.

Saffron şi părinţii

Dacă va fi acceptată, fetiţa va fi cea mai tânără membră a societăţii şi a doua cea mai tânără acceptată vreodată (după Elise Tan Roberts, din Londra, care a fost acceptată în 2009, la doi ani).

Un purtător de cuvânt al Mensa spune că Saffron nu ar avea probleme într-o clasă formată din copii de şase sau şapte ani. "Rezultatele testului IQ vor fi analizate de psihologii noştri. În două săptămâni vom confirma dacă va fi acceptată", a declarat oficialul Mensa.

Care este testul pe care Saffron l-a trecut fără probleme

Acestea sunt cele patru întrebări la care fetiţa de trei ani a răspuns fără să clipească.

1. Care dintre următoarele imagini nu este în serie cu restul?
2. Care dintre piesele de domino s-ar putea adăuga celei mari, pentru ca suma punctelor să fie 6?
3. Sunt aceste obiecte la fel sau diferite?
4. Care dintre aceste trei obiecte este rece?

 

 

Versiune mobil | completa