Exclusiv. MAŞINA ELECTRICĂ ROMÂNEASCĂ. Când şi unde ar putea testa românii, în premieră, Dacia Hamster. Caracteristicile tehnice ale hibridului diesel-electric

Exclusiv. MAŞINA ELECTRICĂ ROMÂNEASCĂ. Când şi unde ar putea testa românii, în premieră, Dacia Hamster. Caracteristicile tehnice ale hibridului diesel-electric

Românii ar putea admira şi testa în premieră hibridul diesel-electric Dacia Hamster în luna noiembrie, cu ocazia unei expoziţii internaţionale care va avea loc la Piteşti. « Prezentarea oficială a conceptului Hamster Electricway 4WD va avea loc la expozitia Congresului Internaţional de Autovehicule Rutiere CAR 2011 - Automobilul şi Mediul. Acest congres va fi organizat sub patronajul FISITA - Federaţia Internaţională a Societăţilor de Ingineria Automobilului - de către Universitatea din Piteşti, în 2-4 noiembrie 2011 », a declarat pentru gândul profesor doctor inginer Dan Marinescu, director executiv al Centrului de cercetare « Ingineria Automobilului » din cadrul Universităţii din Piteşti.

Până atunci, hibridul - despre care profesorul Marinescu spune că nu urmează să fie fabricat la Dacia, fiind doar un automobil "de laborator" - va fi supus la primele probe în cursul lunii iunie. Cu acest prilej vor fi determinate performanţele vehiculului în special în ceea ce priveşte consumul de combustibil şi nivelul emisiei de dioxid de carbon. "Probele se vor desfăşura pentru început pe standul cu rulouri din laboratorul « Sisteme Alternative de Propulsie pentru Automobile- Energii Alternative şi Regenerabile»'', ne-a spus Dan Marinescu.

Automobil cu emisii de dioxid de carbon de 99 g/km

Dacia Hamster Hybrid-Electricway 4WD reprezintă un studiu al Centrului de Cercetare Universitară Ingineria Automobilului, din cadrul Universităţii din Piteşti, având ca scop realizarea unui automobil cu emisii de dioxid de carbon de 99 g/km.

Recent, reprezentanţii Automobile Dacia Group Renault au precizat pentru gândul că Dacia Hamster nu este un vehicul dezvoltat de Dacia. "Dacia Hamster este un proiect universitar dezvoltat de Facultatea mecanică şi tehnologie a Universităţii din Piteşti, în colaborare cu Centrul Ingineria Automobilului. Lucrarea a fost realizată de studenţi masteranzi, în cadrul proiectului de cercetare dezvoltat de Universitatea din Piteşti", ne-a declarat Luiza Domnişoru, şef Serviciu Comunicare Corporate şi Relaţii Publice în cadrul Grup Renault România.

Află pe gândul.info cât va costa şi care sunt caracteristicile maşinii.

 

 

Versiune mobil | completa