Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg: "TOCMAI AM UCIS O CAPRĂ ŞI UN PORC". Care este MOTIVUL

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg: "TOCMAI AM UCIS O CAPRĂ ŞI UN PORC". Care este MOTIVUL

A revoluţionat internetul, iar acum vrea să-şi schimbe fundamental obiceiurile alimentare. Este vorba despre Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care a declarat de curând că nu va mai consuma carne decât de la animalele pe care le ucide cu mâna lui, scrie Daily Mail.

Totuşi, asta nu înseamnă că Zuckerberg va renunţa total la consumul de carne, el declarând că a ucis deja homari, găini, dar şi un porc şi o capră. Deşi spune că este, "practic, un vegetarian", fondatorul Facebook nu are nimic împotriva consumului de carne, cu condiţia să ştie exact de unde provine.

Ideea cu sacrificarea animalelor domestice este una dintre "provocările personale" pe care Zuckerberg şi le impune în fiecare an. În 2009, a purtat cravată în fiecare zi, iar în 2010, a început să înveţe limba chineză.

Zuckerberg a publicat mesajul că s-a apucat "de vânat" chiar pe pagina sa de Facebook. "Tocmai am omorât un porc şi o capră", a scris el.

"Oamenii uită că, pentru ca ei să mănânce carne, un animal trebuie să moară"

Ulterior, Zuckerberg şi-a explicat decizia pentru revista Fortune. "Cred că mulţi oameni uită că, pentru ca ei să mănânce carne, e nevoie ca un animal să moară. Scopul meu este să nu uit asta şi să fiu recunoscător pentru ce am", spune Zuckerberg. "Practic, am devenit aproape vegetarian, din moment ce singura carne pe care o mănânc provine de la animalele pe care le omor cu mâna mea. Până acum, a fost o experienţă benefică: mănânc mult mai sănătos şi am învăţat multe despre creşterea animalelor", a adăugat fondatorul Facebook.

El a povestit şi care a fost primul animal pe care l-a omorât: un homar pe care l-a aruncat în apă fierbinte. De asemenea, le-a împărtăşit prietenilor că ar vrea să se apuce de vânătoare.

"Consilierul" lui Zuckerberg, în ceea ce priveşte sacrificarea animalelor, este vecinul său, Jesse Cool, un bucătar cunoscut în SUA. "L-am învăţat să taie gâtul caprei cu un cuţit, acesta este cel mai puţin dureros mod în care poate fi omorâtă", spune Cool. El a precizat că, după ce Zuckerberg omoară animalele, acestea sunt trimise către un măcelar care le taie în bucăţi, după care le înapoiază şefului Facebook, care le găteşte şi le consumă. Spre exemplu, la o masă recentă, Zuckerberg a consumat o găină întreagă, inclusiv ficatul şi inima, iar picioarele păsării au fost folosite pentru ciorbă.

 

 

Versiune mobil | completa