Grupul Bilderberg, care "conduce lumea", se reuneşte AZI în Elveţia. Vezi ce acuzaţii i-au fost aduse uneia dintre cele mai exclusiviste şi controversate organizaţii secrete din lume

Grupul Bilderberg se reuneşte mâine în Elveţia. Vezi de cea a fost acuzată una dintre cele mai exclusiviste şi controversate organizaţii ale lumii, SURSA FOTO: Reuters

Membrii uneia dintre cele mai exclusiviste organizaţii ale lumii se vor reuni joi, 9 iunie, la Hotelul Suvretta House din St. Moritzt. În cele patru zile de discuţii, Grupul Bilderberg va discuta despre viitorul omenirii, scrie BBC.

La întrunirea din staţiunea elveţiană vor participa în jur de 150 de lideri politici şi oameni de afaceri. La reuniunile din anii precedenţi, desfăşurate de fiecare dată într-o locaţie de lux, au fost prezenţi şi "veteranii" organizaţiei: Bill Clinton, Prinţul Charles, Peter Mandelson, fostul comisar european pentru comerţ şi actualul ministru britanic al Economiei, precum şi zeci de preşedinţi şi de directori generali ai celor mai mari companii din lume. "Oamenii obişnuiţi pot numai să ghicească ceea ce se întâmplă în cadrul întrunirilor secrete ale Grupul Bilderberg, care reuneşte elita lumii financiare şi politice", scrie publicaţia citată.

Grupul Bilderberg este una dintre ţintele preferate ale persoanelor sau organizaţiilor care cred în teorii conspiraţioniste, alături de Masonerie şi de alte societăţi sau organizaţii "discrete", cum se autointitulează.

CITEŞTE ŞI: Reportaj din interiorul uneia dintre cele mai EXCLUSIVISTE organizaţii din ROMÂNIA. Cine face parte din CLUBUL ROTARY: " Nu suntem MASONI"

Grupul condus de Henry Kissinger (fost Secretar de Stat al Administraţiei Americane în mandatul preşedinţilor Richard Nixon şi Gerald Ford) şi Viscount Davignon, vicepreşedintele Comisiei Europene între anii1977 şi 1984) are drept scop promovarea ideilor emise de elitele occidentale. Cu toate acestea, adepţii teoriei conspiraţiei au acuzat Bilderberg-ul de aproape orice. Membrii organizaţiei au fost acuzaţi că ar fi fost în spatele crizelor financiare şi că ar fi planificat uciderea a 80% din populaţia lumii. Opozanţii chiar au reuşit odată să întrerupă una dintre reuniunile anuale, desfăşurate departe de ochii presei, "cu uşile închise".

"Ştim că sunteţi nemiloşi. Ştim că voi reprezentaţi răul. Vă respectăm puterea voastră întunecată", le-au transmis oponenţii, în frunte cu moderatorul radio din America, Alex Jones. Pe de altă parte, au existat destule persoane publice care au încercat să apere imaginea organizaţiei.

"Este într-adevăr un club exclusivist pentru cei bogaţi şi puternici care se întâlnesc ocazional", a spus David Aaronovitch, editorialistul publicaţiei "Times".

Denis Healey, cofondator al grupului, a declarat unui jurnalist care se documenta pentru scrierea unei cărţi pe această temă că "Bilderberg-ul este cel mai util grup internaţional la care am participat". În cadrul interviului, bărbatul a încercat să motiveze reţinerea Bilderberg-ului faţă de mass-media. "Confidenţialitatea a permis oamenilor să vorbească cinstit, fără teama de repercusiuni", a spus el.

Numele participanţilor la conferinţele organizate în cadrul grupului nu sunt de obicei dezvăluite în avans, întâlnirile nu sunt accesibile publicului larg şi reprezentanţilor mass-media şi niciodată nu sunt date comunicate de presă.

Prima conferinţă a a grupului s-a desfăşurat acum 57 de ani, în cadrul Hotelului Bilderberg din Oosterbeek, în apropierea localităţii olandeze Arhnem. Reuniunea a fost iniţiată de câteva figuri politice importante, printre care şi Joseph Retinger, Prinţul Bernhard al Olandei, David Rockefeller şi Denis Healey. Scopul întâlnirii din 1954 a fost să susţină relaţiile dintre Statele Unite ale Americii şi ţările europene, în ideea de a preveni un alt război mondial.

 

 

Versiune mobil | completa