Interlopii din gruparea Sportivilor sunt liberi

Cei 13 interlopi din gruparea Sportivilor sunt liberi, instanţa se va pronunţa vineri

Cele 13 persoane implicate într-o reţea de interlopi numită gruparea "Sportivilor" au fost lăsate să plece, în noaptea de joi spre vineri, după ce le-au expirat mandatele de reţinere pentru 24 de ore, magistraţii Tribunalului Braşov urmând să se pronunţe în cazul lor vineri după-amiază.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Braşov, Alina Mioc, audierile celor 13 învinuiţi au durat până vineri dimineaţă, la ora 02.30, instanţa urmând să se pronunţe în cursul după amiezii, la ora 16.00.

"Aceştia nu mai sunt reţinuţi pentru că mandatele le-au expirat în cursul zilei de ieri (joi - n.r.). Ultimul mandat a expirat în jurul orei 24.00. Audierile au durat foarte mult, iar instanţa se va pronunţa astăzi la ora 16.00", a declarat Mioc.

Cele 13 persoane - Roşca Radu Cristian, Mureşanu Cătălin, Dorobanţ Radu Dan, Viţelaru Alexandru Vlad, Dorobanţ Nicolae Valentin, Cheţea Ştefan, Dogar Nicolae Florin, Mindru Bogdan Tiberiu, Roman Victor, Niţu Cristian Bogdănel, Onicel Costică, Rujoi Alexandru şi Cotos Adrian - au fost aduse, joi, în jurul orei 12.00, la Tribunalul Braşov, iar audierea acestora a durat până la orele 02.30.

Procurorii DIICOT au descins, miercuri, în şapte localităţi şi au luat la audieri 22 de persoane implicate în gruparea "Sportivilor", în cadrul unei investigaţii privind fapte de violenţă, una dintre victime fiind lovită, strangulată şi electrocutată pentru a o determina să plătească 25.000 de euro. Printre cele 22 de persoane ridicate în cadrul acestei anchete se află şi liderul grupării "Sportivilor", Radu Roşca, pentru care procurorii DIICOT au emis un mandat de aducere.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov au făcut 22 de percheziţii domiciliare în municipiul Braşov (12) şi Bucureşti (trei), precum şi în localităţile Deva (una), Râşnov (două), Zărneşti (una), Târgu Mureş (două) şi Medgidia (una), în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, constituit din 16 persoane şi coordonat de către Ştefan Cheţea (34 de ani), din Braşov şi Radu Cristian Roşca (32 de ani) din Bucureşti, informează DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, Radu Cristian Roşca este cunoscut ca lider al grupării "Sportivilor", fiind trimis în judecată de către procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti în cursul anului 2006, pentru infracţiuni cu violenţă. Activitatea infracţională a grupului era structurată pe două paliere infracţionale, membrii grupării fiind specializaţi în săvârşirea de infracţiuni informatice, fraude cu cărţi de credit, precum şi de infracţiuni de violenţă sau contra patrimoniului.

Preocupările infracţionale ale învinuiţilor au vizat, pe de o parte, săvârşirea de infracţiuni de violenţă, lipsire de libertate şi şantaj, în vederea obţinerii unor importante sume de bani. De exemplu, în noaptea de 28/29 ianuarie 2011, una din părţile vătămate a fost lipsită de libertate, fiind ţinută timp de mai multe ore la locuinţa lui Adrian Cotos, din Braşov. Victima a fost agresată, fiind lovită în mod repetat cu corpuri contondente, învinuiţii încercând chiar strangularea sau electrocutarea acesteia pentru a o determina să le plătească suma de 25.000 de euro.

Potrivit Mediafax, o altă victimă a fost ameninţată cu un pistol şi lovită în mod repetat de către învinuiţi, în timp ce se afla in locuinţa sa, pentru a plăti suma de 30.000 de euro. Învinuiţii s-au implicat şi în activităţi de skimming şi de montare a unor dispozitive artizanale pentru controlul jocurilor electronice de tip "video multigame HOT SPOT", sens în care gruparea infracţională din Braşov a apelat la liderii grupării "Sportivilor" din municipiul Bucureşti.

CITEŞTE

ÎN

CONTINUARE

PE:

www.gandul.info
 

 

Versiune mobil | completa