MINISTRUL MUNCII, IOAN BOTIŞ, A DEMISIONAT:"Îmi cer scuze cetăţenilor"

BOTIŞ A DEMISIONAT Foto: Răzvan Chiriţă

UPDATE 2 Cele mai importante declaraţii ale lui Ioan Botiş:

Astăzi îmi prezint demisia şi consider că este o demisie de onoare. Îmi cer scuze cetăţenilor.

A fost o perioadă, cred eu, extrem de bună, în ceea ce priveşte colaborarea pe unele legi: salarizarea unitară, codul muncii, legea zilierilor, legea privind asistenţa socială. Totodată, a fost semnat, de fapt negociat, un împrumut cu Banca Mondială în ceea ce priveşte domeniul asistenţei sociale.

Toate aceste legi vor duce la un singur lucru: condiţii mai bune de trai pentru cetăţeni.

Aş vrea să le mulţumesc angajaţilor Ministerului Muncii. Sunt rezultate bune obţinute în ultimele şapte luni.

Domnul preşedinte a fost plecat. Am aşteptat să am o discuţie cu el.

Este de competenţa primului ministru pentru a nominaliza şi anunţa noul ministru al Muncii.

UPDATE Ioan Botiş: "Toţi reformatorii au sfârşit-o prost"

Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, a declarat că şi-a depus demisia la primul-ministru în această dimineaţă. Ministrul a precizat că a vrut să facă acest gest încă de marţi, considerând că, deşi nu are o problemă juridică, are o problemă morală în legătură cu implicarea familiei sale în absorbţia de fonduri europene.

"Eu eram oricum hotărât să demisionez, dar dl preşedinte a fost plecat în Azerbaidjan şi a trebuit să-l informez şi pe dânsul. Demisia este depusă deja de dimineaţă. Am spus-o de ieri că este o problemă morală şi procedez în consecinţă'', a spus Botiş. El a comentat demisia sa în condiţiile în care a instituit în domeniul muncii cele mai drastice reforme: "să ştiţi că toţi reformatorii au sfârşit-o prost".


Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a demisionat din funcţie, miercuri dimineaţă, după o nouă discuţie cu premierul Emil Boc în care acesta i-a sugerat renunţarea la funcţie în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.

Ministrul Muncii a declarat, miercuri dimineaţă, pentru Mediafax, că i-a înaintat premierului demisia din funcţie.

"Am făcut ceea ce am declarat de ieri şi anume faptul că demisia era inevitabilă. Am prezentat premierului demisia, dar nu am avut nicio discuţie privind posibilul succesor", a declarat, pentru Mediafax, Botiş.

Surse oficiale au declarat, totodată, că premierul Emil Boc l-a convocat la Guvern, miercuri dimineaţă, pe Ioan Botiş, pentru a relua discuţia privind cazul ONG-ului unde soţia ministrului Muncii a fost angajată consilier şi pentru a analiza oportunitatea demisiei acestuia din funcţie.

Ovidiu Bărbulescu, Alexandru Moise, politic@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa