"NUNTA SECOLULUI". Cum se pregătesc, ce vor purta şi ce cadouri vor face CEI CINCI ROMÂNI CARE AU PRIMIT INVITAŢIA REGALĂ de la Prinţul William şi Kate Middleton

"NUNTA SECOLULUI". Cum se pregătesc, ce vor purta şi ce cadouri vor face CEI CINCI ROMÂNI CARE AU PRIMIT INVITAŢIA REGALĂ de la Prinţul William şi Kate Middleton

Cinci români vor lua parte la nunta Prinţului William cu Kate Middleton, unde invitaţii sunt verificaţi la sânge albastru până să li se deschidă porţile catedralei Westminster Abbey şi ale palatului Buckingham. Odată ajunşi acolo, totul este cronometrat la secundă şi aranjat la milimetru. În tot secolul XX, a fost permisă, în Marea Britanie, o singură întârziere, de un minut, la un eveniment de asemenea amploare. A prinţesei Diana, la propria nuntă, însă şi aceea a fost convenită de dinainte.

Regele Mihai I, Principesa Margareta, Principele Radu, dar şi contele şi contesa Kalnoky, administratorii proprietăţilor Prinţului Charles din Transilvania sunt românii care vor lua parte la ceremonia regală din 29 aprilie, iar acum se pregătesc de nuntă. Regina Ana nu va participa la nunta prinţului William cu Kate Middleton.

Ce vor purta Principesa Margareta şi Regele Mihai I

De ţinutele Principesei Margareta se ocupă creatorul de modă spaniol Arasa Morelli, dar şi Doina Levintza, Christine Kostoff şi Dan Coma. Pe Principele Radu îl va îmbrăca Alexandru Ciucu. Iar în ceea ce-l priveşte pe Regele Mihai I lucrurile sunt rezolvate de multă vreme.

Regele Mihai I îşi păstrează costumele în condiţii impecabile. Foto: Mediafax / Constantin Vlădescu

"Regele Mihai I poartă costumele sale create cu ani în urmă, pe care le păstrează în condiţii impecabile. Majestatea Sa poartă şi astăzi un palton de stofă albastru închis creat în anul 1941 de una dintre casele de croitorie interbelice din Bucureşti", a declarat pentru gândul Principele Radu, care spune că au început pregătirile pentru nuntă chiar din momentul în care au primit invitaţia.

"În cazul Marii Britanii, invitaţiile sunt formulate de Lordul Şambelan sau de Lordul Stewart, în numele Reginei. Sunt adresate câte una pentru fiecare eveniment, cu specificaţia felului în care trebuie să fie îmbrăcat invitatul sau invitata. La nunta Principelui William cu Catherine Middleton ţinuta va fi "morning coat" (n.r. - costum de zi) la catedrala Westminster şi la Palatul Buckingham (pentru bărbaţi) şi ţinută de zi cu pălărie (pentru femei)", arată Alteţa Sa Regală Principele Radu ce cod vestimentar vor urma invitaţii. "Regele va purta morning coat în ziua nunţii, apoi smoking şi costum albastru închis la alte patru evenimente. Principesa Moştenitoare va purta mai multe ţinute de zi (taioare), unele cu pălărie, precum şi rochii lungi sau de cocktail pentru alte două evenimente. Eu voi purta smoking şi costum albastru închis", continuă el. Familia regală a României va sta la Londra mai multe zile, Regele urmând să fie omagiat în câteva rânduri, în cadrul vizitei, de diferite instituţii şi organizaţii britanice.

O casetă de bijuterii - unul dintre cadourile familiei regale a României pentru prinţul William şi Kate Middleton

Deşi prinţul William şi Kate Middleton le-au cerut invitaţilor să nu le facă daruri, ci să depună o sumă într-un cont destinat finanţării unor acţiuni caritabile, Alteţele Lor Regale, Principesa Margareta şi Principele Radu nu se vor conforma în totalitate şi vor duce şi cadouri. "Principesa Moştenitoare şi cu mine am oferit, însă, de fiecare dată, tuturor Familiilor Regale care ne-au invitat cu diverse ocazii, câte un dar cu specific românesc. De data aceasta, am pregătit două obiecte din piele, create special de Dan Coma, unul pentru William şi unul pentru Catherine, în culorile steagului britanic", a povestit Principele Radu. Contactat de gândul, designerul Dan Coma a spus câte ceva despre unul dintre obiectele pe care le va trimite la Palatul Buckingham. "Lucrez la o casetă de bijuterii cu heraldica familiei. Este din chevreau, o piele fină, şi are culoarea albastru englezesc. Caseta va fi inscripţionată cu anumite date semnificative pe care mi le-a comunicat Familia Regală a României". Dan Coma a mai precizat că accesoriile purtate de Principesa Margareta la ceremonia din 29 aprilie vor fi semnate tot de el.

Alteţele Lor Regale, Principesa Margareta a României şi Principele Radu

Unde vor fi cazaţi invitaţii

Fiindcă nunta prinţului William nu este o ceremonie de stat, ci una de familie, invitaţii vor sta la hotel, spune Principele Radu: "În cazul ceremoniilor de Stat, cum a fost Nunta de Aur a Suveranei britanice, Regele Mihai şi Regina Ana au locuit la Palatul Buckingham, iar Principesa Moştenitoare şi cu mine, pe Yachtul Britannia. Nunta Principelui William nu este o ceremonie de stat, ci una de familie. Aşadar, invitaţii locuiesc la hotel. Regele şi cu noi vom locui în două reşedinţe private diferite".

Vezi cum arată invitaţia la nunta secolului şi care va fi programul minut cu minut pe gândul

 

 

Versiune mobil | completa