Ponta: Afirmaţiile lui Băsescu despre Regele Mihai denotă „mitocănie”. Antonescu : Băsescu e un apatrid moral

Ponta: Afirmaţiile lui Băsescu despre Regele Mihai denotă „mitocănie”. Antonescu : Băsescu e un apatrid moral Foto: Mediafax//Răzvan Chiriţă

Victor Ponta şi Crin Antonescu sar în apărarea Regelui Mihai după ce preşedintele Traian Băsescu a apreciat că decizia regelui de a abdica a fost "un act de trădare".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că afirmaţiile făcute, miercuri seară, de preşedintele Traian Băsescu la adresa Regelui Mihai dovedesc mitocănie şi iresponsabilitate. Liderul social-democrat adăugat că a fost "indignat" de "mitocănia" şi "iresponsabilitatea" arătate de Băsescu faţă de Regele Mihai şi faţă de istoria României.

"Acest om nu merită demnitatea, pentru că nu are absolut nicio calitate pentru a fi un reprezentant oficial al statului român. Nu are respect pentru nimeni şi pentru nimic. Lipsa de respect faţă de istoria României este inacceptabilă", a spus el.

La rândul său, preşedintele PNL Crin Antonescu, i-a adreasat, joi, o scrisoare Regelui Mihai în care îi cere iertare, în numele tuturor românilor, pentru jignirile pe care şeful statului i le-a adus. Şeful liberalilor l-a catalogat pe Băsescu drept un "apatrid moral", care a săvârşit o "agresiune stupidă şi ticăloasă".

"Majestate, Vă scriu în numele tuturor românilor, republicani sau monarhişti, care-şi iubesc ţara şi îşi respectă istoria. Aţi fost jignit încă o dată şi am fost cu toţii jigniţi încă o dată de către un apatrid moral, care se află astăzi, vremelnic şi din ce în ce mai abuziv, în fruntea statului român. În numele tuturor compatrioţilor mei care Vă respectă ca pe un simbol al istoriei noastre, Vă cer eu iertare pentru această agresiune stupidă şi ticăloasă. Suntem alături de Majestatea Voastră pentru ceea ce aţi reprezentat şi reprezentaţi, din respect pentru istoria şi demnitatea României ", îi scrie Antonescu Regelui Mihai.

Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro, Florin Ciolac, florin.ciolac@mediafax.ro


Micşorează dimensiunea textului Măreşte dimensiunea textului Printează Închide
 

 

Versiune mobil | completa