Propunere de trimitere în judecată a 18 motociclişti din Bihor şi Sălaj care ar fi fraudat nouă societăţi de asigurare cu aproape 200.000 lei

Propunere de trimitere în judecată a 18 persoane din Bihor şi Sălaj care ar fi fraudat nouă societăţi de asigurare cu aproape 200.000 lei

Un număr de 18 persoane din judeţele Bihor şi Sălaj au fost cercetate după ce ar fi înscenat 19 accidente rutiere şi ar fi fraudat astfel nouă societăţi de asigurare cu aproape 200.000 de lei, anchetatorii propunând trimiterea lor în judecată, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, joi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a 18 persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 45 din ani, din care 17 din Oradea, şi una din Zalău, judeţul Sălaj, pentru înşelăciune, fals în declaraţii, uz de fals şi fals intelectual în forma participaţiei improprii.


Potrivit sursei citate, cei 18 suspecţi, toţi proprietari de motociclete, sunt acuzaţi că, în perioada 2005 - 2007, au simulat producerea unor accidente rutiere pentru a obţine despăgubiri necuvenite de la societăţile de asigurare.


"Inculpaţii au declarat în fals organelor de Poliţie Rutieră faptul că evenimentele rutiere s-au produs, în baza acestor declaraţii încheindu-se în mod necorespunzător procese-verbale de constatare a contravenţiilor", a spus Dinu.


În urma cercetărilor s-a stabilit că toate evenimentele rutiere s-au produs în aproximativ aceleaşi condiţii, motocicletele "implicate" prezentau aceleaşi avarii, iar conducătorii motocicletelor nu au suferit vătămări corporale în urma "accidentelor".


"La solicitarea poliţiştilor de investigare a fraudelor, în cauză a fost efectuată o expertiză judiciară auto, în urma căreia s-a stabilit că doar două dintre evenimentele rutiere în care au declarat că au fost implicaţi suspecţii s-au produs în realitate, celelalte nouăsprezece fiind simulate", a arătat Dinu.


Cei 18 motociclişti au prejudiciat nouă societăţi de asigurare cu 197.873 de lei.


Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor. (sursa Mediafax)

 

 

Versiune mobil | completa