PS Vita, noua consolă portabilă de jocuri electronice de la Sony a fost prezentată la Los Angeles. Cum şi-au "spălat" imaginea japonezii în faţa clienţilor

Sursa foto: Le Figaro

Compania Sony şi-a prezentat ieri la Los Angeles noua sa consolă portabilă de jocuri electronice, numită PlayStation Vita (PS Vita). Cei 6.000 de vizitatori ai Salonului 3E (Expoziţia de Jocuri Electronice şi de Divertisment - Electronic Entertainment Expo) din cadrul Memorial Sports Arena, locul de desfăşurare al evenimentului, au aflat mai multe detalii despre noul model care va fi disponibil pe piaţă la sfârşitul anului. Noua consolă de jocuri va înlocui "vechea" PlayStation Portable It Go, fiind o variantă mai performantă a acesteia. Oficialul a explicat în faţa participanţilor, de ce Sony şi-a "botezat" noul produs PS VITA. "Vita înseamnă viaţă, iar cu ajutorul noii console, graniţele dintre jocuri interactive (lumea virtuală) şi viaţa reală vor fi şterse", a spus Hirai. Consola de jocuri, care are ataşat un ecran cu diagonala de 12,7 cm, va exista pe piaţă în două versiuni, cu sau fără conectivitate 3G, modelul având atât conectivitate 3G, cât şi Wi-Fi. Preţurile variază între 249 şi 299 de euro, în funcţie de modalitatea de conexiune, scrie Le Figaro. În Statele Unite, consola interactivă va fi comercializată în exclusivitate de compania de telecomunicaţii AT&T. Utilizatorii vor avea la dispoziţie circa 80 de jocuri, printre care şi unul de lupte: Street Fighter de Capcom.

Cu acestă ocazie, Kazuo Hirai, vicepreşedinte Sony pentru produse de consum şi responsabilui diviziei jocuri în cadrul companiei, a adus în discuţiei şi atacurile de piraterie îndreptate asupra reţelelor de divertisment informatic deţinute de japonezi. În urma unuia de luna trecută, conturile a peste 100 de milioane de clienţi Sony au fost compromise de hackeri, compania japoneză şi-a închis temporar reţelele PlayStation. Potrivit publicaţiei franceze, 77 de milioane de conturi de pe reţeaua companiei de jocuri eletronice au fost ţinta hackerilor. Reprezentantul nipon a ţinut să le transmită utilizatorilor Sony scuze şi mulţumiri. "Încrederea şi fidelitatea clienţilor noştri sunt elementele din care noi am avut de învăţat în ultimii ani. Le mulţumim", a afirmat Hirai.

 

 

Versiune mobil | completa