Restaurare spectaculoasă. Cea mai veche piramidă din Egipt, pe cale să se prăbuşească, e consolidată cu ajutorul unor airbaguri

Cum se consolidează structura celei mai vechi piramide egiptene care este pe cale să se prăbuşească. Inginerii folosesc airbag-uri pentru a susţine acoperişul. Foto: Wales News Service

O echipă de ingineri din Marea Britanie foloseşte tehnologie de ultimă oră, care include airbaguri, pentru a salva de la prăbuşire cea mai veche piramidă în trepte din Egipt, scrie BBC. Este vorba de piramida faraonului Djoser din Saqqara, Egipt, construită cu 2.700 de ani Î.Hr. Piramida a fost aproape dărâmată de un cutremur în anul 1992 şi nimeni nu a îndrăznit să o consolideze atunci de frică să nu ajungă un morman de pietre.

Inginerii de la compania Cintec au soluţionat problemele de structură ale unor clădiri celebre precum Casa Albă sau Castelul Windsor, care a trecut printr-un incendiu în 1993. Inginerii au de consolidat cea mai veche piramidă în trepte din lume pentru ca aceasta să reziste încă 4.700 de ani. Primul lucru pe care l-au făcut a fost să plaseze airbaguri care să susţină acoperişul piramidei pentru ca oamenii să poată lucra la consolidarea structurii de bază mai întâi.

Directorul companiei Cintec, Peter James, spune că revoluţia din Egipt a întârziat lucrările care trebuiau să înceapă în luna ianuarie, exact când a căzut guvernul egiptean. "Am stat degeaba timp de patru luni înainte să putem începe lucrările de consolidare. În tot timpul acesta auzeam poveşti despre jafuri şi eram îngrijoraţi că piramida va fi deteriorată şi mai mult. Din fericire piramida a rămas întreagă, doar echipamentele şi calculatoarele noastre au fost furate, aşa că am răsuflat uşuraţi, bine ca rămas structura în picioare", spune Peter James.

Inginerul spune că în ciuda pregătirilor făcute, situaţia s-a dovedit a fi mult mai gravă decât şi-au imaginat. Cel mai rău deteriorat este tavanul camerei mortuare a faraonului Djoser. "Cutremurul a mutat toate pietrele lateral şi o secţiune întregă de opt metri, în forma unei cupe întoarse, s-a prăbuşit cu totul. Nu ştim cum de a stat piramida în picioare până când am montat noi schelele, este foarte periculos", spune Peter James.

Ce tehnologie folosesc inginerii pentru a salva piramida de la prăbuşire

Tehnologia care se foloseşte de airbag-uri a fost inventată de echipa de la Cintec pentru a diminua dezastrul făcut de bombele fabricate de terorişti în Afganistan. Geniştii americani înconjoară explozibilul cu airbaguri umplute cu apă, care pot să reziste la explozii, astfel, dacă bomba detonează, dezastrul nu este atât de mare.

Pentru a susţine structura piramidei, inginerii au trebuit să adapteze tehnologia şi au umplut airbag-urile cu aer comprimat în loc de apă. "Iniţial am plănuit să folosim sistemul cu apă, dar când am văzut cum stau lucrurile la faţa locului, ne-am dat seama că aşa nu va merge. Pietrele din care este construit acoperişul sunt prea tocite pentru a susţine airbagurile cu apă, iar piramida a fost construită în deşert şi structura nu va rezista în cazul în care apa din airbaguri ajunge să ude pietrele. De asemenea, piramida este traversată de tuneluri mici care, dacă sunt inundate cu apă, vor face ca pereţii să fie şi mai grei, iar structura s-ar putea prăbuşi", spune Peter James. 11 airbag-uri cu aer comprimat susţin acoperişul piramidei.

Camera mortuară a faraonului Djoser, care a făcut parte din cea de-a treia dinastie a Regatului Vechi şi a domnit pentru 19 ani, se află sub piramidă. Mumia faraonului a fost găsită în anii '30. Echipa de ingineri a lui Peter James va repara structura cu tije de oţel pe care le vor amplasa prin toată piramida pentru a susţine cele şase niveluri. Oţelul este făcut special pentru a rezista la temperaturile extreme din deşertul Sahara. În rest, echipa va reconstrui o parte din piramidă, cum ar fi pereţii care să susţină greutatea structurii. Aceştia vor fi construiţi din materiale folosite de vechii egipteni acum 4.700 de ani.

 

 

Versiune mobil | completa