Spania: 12 români, arestaţi pentru că au vândut pe internet maşini inexistente

Spania: 12 români, arestaţi pentru că au vândut pe internet maşini inexistente

Poliţia spaniolă a arestat 17 persoane, dintre care 12 români, anihilând astfel o reţea de infractori care au produs o pagubă de peste 300.000 de euro din vânzarea pe Internet a unor maşini inexistente, relatează pagina online a cotidianului El Periodico Extremadura, citând informaţii ale EFE.

Cele 17 persoane reţinute în Spania sunt acuzate de fraudă, fals în documente şi spălare de bani, precizează sursa citată, adăugând că este vorba despre 12 români, un columbian şi patru nigerieni.

Infractorii au fraudat mai mulţi cetăţeni din Polonia, Marea Britanie, Belgia, Slovacia, Statele Unite şi Cehia, cărora le oferiseră posibilitatea achiziţionării de autoturisme în condiţii avantajoase de pe un site din Cehia.

Presupusul vânzător le explica victimelor sale că, din cauza unor circumstanţe legate de locul de muncă, va fi nevoit să plece din Cehia timp de mai mulţi ani, motivând astfel faptul că dorea să îşi vândă maşina. Arestările au avut loc în mai multe oraşe din Spania pe care poliţia nu le-a făcut publice, însă percheziţii au avut loc inclusiv în capitala Madrid.


 

 

Versiune mobil | completa