Tabăra YouTube. Cum te învaţă Google să faci record de vizualizări cu filmuleţele pe care le postezi pe YouTube

Tabăra YouTube: cum îi învaţă Google pe cei mai pricepuţi “YouTuberi” să-şi promoveze conţinutul şi să-şi transforme hobby-ul în afacere

Compania Google a organizat o tabără de pregătire pentru utilizatorii YouTube care au reuşit să adune o comunitate numeroasă şi fidelă în jurul propriilor canale. Cei 25 de "YouTuberi" invitaţi la sediul Google de la New York au participat la workshop-uri în care au învăţat cum se naşte un viral, cum se fidelizează publicul şi care sunt metodele prin care îşi pot promova un brand în online. Publicaţia americană The New York Times a stat de vorbă cu unii dintre cei care au participat la cursurile de la Manhattan, organizate de Google în speranţa îmbunătăţirii calităţii conţinutului postat de utilizatorii săi.

Pentru ca un filmuleţ să aibă succes, el nu trebuie postat vineri după-masa. De asemenea, trebuie să le trimiţi mesaje unor bloggeri proeminenţi din comunitatea online care ar putea hotărî să trimită un link către postarea ta. Titlul nu trebuie să conţină cuvântul sex, lumina trebuie să fie bună, iar filmul în sine trebuie să surpindă.

În ciuda faptului că veniturile YouTube s-au dublat în ultimul sfert de an, compania a hotărât să sporească varietatea şi calitatea conţinutului postat de utilizatorii platformei online pentru a încerca să se diferenţieze de alte companii care deţin servicii similare, precum Hulu, iTunes sau Netflix.

"Ne-am dori ca toţi cei care au talentul, interesul şi potenţialul de a strâge o audienţă să apeleze la YouTube şi să-şi deschidă un canal pe care să publice conţinut original", explică Margaret Healy. Ea se ocupă cu dezvoltarea unor parteneriate strategice atât cu brand-uri celebre, cât şi cu producătorii amatori de filme.

În 2007, YouTube a lansat un program de parteneriat (Partner Program) prin care producătorii amatori de filmuleţe aveau şansa să câştige de pe urma veniturilor din publicitate, dacă brandurile celebre ar fi acceptat să-şi facă reclamă pe canalele care se bucurau de multe vizualizări.

Healy spune că la început a fost destul de dificil să convingă marile companii să cumpere spaţiu publicitar în dreptul unor filmuleţe ciudate, postate pe internet. Cu toate acestea, cele mai de succes canale reunite de programul de parteneriat al YouTube au generat 100 de miliarde de vizualizări şi milioane de dolari din publicitate. Printre aceste canale se numără şi cei 25 de producători amatori invitaţi la tabăra Youtube.

Google a hotărât să spirjine în continuare programul, iar în martie a cumpărat Next New Networks, o companie de producţie video online care să-i ajute pe regizorii amatori.

Vanessa Wilson, o tânără în vârstă de 27 de ani, şi-a descoperit pasiunea pentru ţesut în timp ce studia Dreptul. Ea şi-a deschis un canal de YouTube dedicat hobby-ului său, unde publică tutoriale şi sfaturi legate de cusut. Wilson spune că tabăra organizată de YouTube i-a fost foarte utilă, mai ales acum, când se gândeşte foarte serios să-şi transforme pasiunea în afacere.

 

 

Versiune mobil | completa