Un poliţist ŞI-A ÎMPUŞCAT MORTAL părinţii cu arma din dotare, după care a încercat să se sinucidă. Bărbatul este în moarte cerebrală

Oradea: Un poliţist şi-a împuşcat mortal părinţii după care a încercat să se sinucidă

UPDATE 10.07 Poliţistul care şi-a împuşcat părinţii, apoi a încercat să se sinucidă e în moarte cerebrală

Poliţistul din Oradea care şi-a împuşcat mortal părinţii, miercuri noapte, după care a încercat să se sinucidă, fiind internat în comă la Spitalul Judeţean din Oradea, nu are nicio şansă de supravieţuire, fiind în moarte cerebrală, potrivit medicilor, citaţi de corespondentul MEDIAFAX.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Carmen Pantiş, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că poliţistul este în moarte cerebrală şi că "nu mai are nicio şansă de supravieţuire".

UPDATE 2.01 Se pare că femeia cu care poliţistul avea o relaţie ar fi vrut să divorţeze de soţul ei, pentru a se recăsători cu poliţistul. Părinţii omului legii nu erau de acord ca băiatul lor să se căsătorească, deşi el dorea acest lucru.

UPDATE 1.59 Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a trimis o echipă a Corpului de control al IGPR la Oradea, pentru a stabili cum a justificat poliţistul Gabriel Venter ridicarea armei de la Poliţia municipală, cu care şi-a împuşcat mortal părinţii.

Liviu Popa a declarat, în noaptea de miercuri spre joi, că echipa formată din inspectori va ajunge dimineaţă la Oradea.

El a explicat că ancheta privind crimele şi tentativa de sinucidere a lui Gabriel Venter aparţine Pachetului, poliţiştii defăşurând activităţi de cercetare la faţa locului sub coordonarea procurorului de caz.
"Ce vrem noi să stabilim este cum şi-a ridicat (Venter, n.r.) armamentul din dotare, cum a justificat acest lucru", a precizat Popa.

Şeful IGPR a adăugat că un poliţist poate avea arma la el şi în afara celor opt ore de serviciu, dacă justifică posesia acesteia, de exemplu dacă merge în misiuni.

Concluziile echipei IGPR pot fi incluse în dosarul cazului, la solicitarea procurorului de caz, a mai spus Liviu Popa.

UPDATE 1.25 Potrivit prim-procurorului Gavra, în locul unde a fost împuşcat tatăl poliţistului anchetatorii au găsit un cartuş care nu fusese tras, căzut din pistol, precum şi un cartuş folosit. La locuinţa părinţilor agentului a fost găsită mama acestuia, împuşcată mortal în abdomen, iar ulterior anchetatorii l-au găsit în maşina personală pe poliţistul care se împuşcase în cap.

"La ora actuală, am terminat-o de audiat pe iubita poliţistului, care era căsătorită, soţul ei ştiind despre relaţia extraconjugală pe care o avea femeia. Acum o să îl termin de audiat şi pe soţul femeii", a mai spus Gavra.

Prim-procurorul a precizat că poliţistul putea să aibă arma din dotare asupra sa, acesta adăugând că, în cursul zilei de joi, va fi făcută autopsia cadavrelor.

UPDATE 1.01 Poliţistul din Oradea care şi-a împuşcat mortal părinţii, miercuri seară, riscă să fie acuzat de omor calificat asupra părinţilor în cazul în care va supravieţui, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, citat de MEDIAFAX.

Alina Dinu, purtător de cuvânt IPJ Bihor, a spus că la toate testările psihologice poliţistul Venter a fost declarat apt şi, totodată, de-a lungul activităţii sale, el a primit numai calificative de "bine" şi "foarte bine".


O colegă de-a tatălui poliţistului, Raveica Cioancă, martor la incident, a declarat că, înainte să fie împuşcat de către fiul său, bărbatul se întâlnise cu soţia sa. Martora a mai povestit că a auzit două focuri de armă, după care a văzut maşina poliţistului demarând în trombă în jurul orei 21.40.


Potrivit anchetatorilor, acesta s-a dus apoi la locuinţa mamei sale şi a împuşcat-o, după care a plecat la locuinţa unde stă iubita sa, o femeie căsătorită, care are un copil. Ajuns aici, poliţistul şi-a sunat iubita, aceasta a coborât, cei doi au avut o discuţie, după care poliţistul s-a suit în maşina personală şi s-a împuşcat în cap în faţa femeii, afirmă anchetatorii.


La ora transmiterii acestei ştiri, atât femeia, cât şi soţul acesteia sunt audiaţi de către procurori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.


Surse judiciare mai spun că poliţistul ar fi trimis un sms surorii sale pe care ar fi chemat-o să discute pe tema conflictului, însă aceasta a ajuns prea târziu.


Potrivit managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, medicul Carmen Pantiş, în prezent, poliţistul este în "comă gravă de gradul patru" şi a fost transferat în Secţia de Anestezie Terapie Intesivă a unităţii spitaliceşti.


Şeful Poliţiei municipiului Oradea, Adrian Bucur, a declarat că au fost constituite trei echipe de cercetare formate din poliţişti şi criminalişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Bihor şi că ancheta este coordonată chiar de către prim-procurorul Parchetului Tribunalului Bihor, Viorel Gavra.


Cele trei echipe de cercetare au acţionat în paralel în locurile în care s-au petrecut evenimentele.


Singurul loc unde se mai fac încă cercetări este domiciliul părinţilor poliţistului, unde a fost împuşcată mama acestuia, la ora transmiterii acestei ştiri la locuinţa respectivă aflându-se şi sora poliţistului.


Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro


UPDATE 0.41 Se pare că poliţistul a respectat regulile în ceea ce priveşte armele din dotare, pentru că ar fi luat arma în momentul în care ar fi intrat în tura de noapte. După ce a produs cele două crime, a mers în faţa blocului unde locuieşte femeia cu care avea o relaţie şi a încercat să se sinucidă, în timp ce se afla în maşină.

UPDATE 0.40 Femeia cu care poliţistul avea o relaţie se află acum la audieri, la poliţia din Oradea.

UPDATE 0.38 Certurile dintre poliţist şi părinţi au loc de 2-3 luni, de când bărbatul avea o relaţie cu o femeie căsătorită, care avea o fetiţă de 12 ani. Vecinii au auzit astăzi certuri violente.

UPDATE 0.34 Chestorul Liviu Popa, inspector general al Poliţiei Române, spune: "Nefericita situaţie în care ne aflăm implică infracţiuni care pot fi cercetate doar de Parchet. Anchesta noastră, a IGPR-ului, se referă la împrejurările în care poliţistul şi-a luat arma din dotare şi condiţiile în care şi-a luat acest armanent. Aceste incident a survenit pe fondul unei relaţii nu foarte bune cu părinţii lui, a unei drame personale, lucruri care vor fi confirmate de anchetele care se desfăşoară la Oradea".

UPDATE 0.22 Bărbatul şi-a împuşcat mai întâi mama, în zona pieptului. Apoi, a mers la locul de muncă al tatălui, care lucrează ca paznic, pe care l-a omorât în acelaşi mod. Ulterior, poliţistul a mers în faţa blocului unde locuieşte prietena sa, căsătorită şi cu un copil, şi-a tras un glonţ în cap. Acum este în stare critică la spital, sanşele sale de supravieţuire fiind spre zero.

UPDATE 0.21 Potrivit doctorului Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, mama şi tatăl au decedat.

"Nu s-a mai putut face nimic pentru ei. Fiul a ajuns la spital, colegii mei îl investighează, dar şansele de supravieţuire sunt foarte mici", a declarat Borcea pentru MEDIAFAX.

Iniţial, medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor spuseseră că atât mama şi tatăl poliţistului, cât şi acesta au decedat.Potrivit comisarului şef Adrian Bucur, şeful IPJ Bihor, agentul Venter a fost încadrat direct după terminarea cursurilor la Poliţia de Frontieră Bihor în 2001, de unde a fost transferat în 2009 la Poliţia municipiului Oradea şi a fost testat psihologic în acelaşi an.

"Din primele verificări, este vorba de o dramă sentimentală, agentul având o relaţie interzisă de părinţii săi cu o femeie căsătorită", a declarat Bucur prezent la locul unde s-a împuşcat Venter.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, a declarat că tragicele evenimente au început în jurul orei 21.30, când Vemter a mers la locul de muncă al tatălui său, cu maşina proprietate persoanlă, care lucra pe strada Rampei, în zona Triajului CFR ca agent de pază. Poliţistul l-a împuşcat în zona abdominală, martorii relatând că s-au auzit două focuri de armă.

"După aceea, agentul Venter s-a deplasat la locuinţa mamei sale, pe care a împuşcat-o, apoi, tot cu maşina personală, s-a dus pe strada Seleuşului şi s-a împuşcat în cap în interiorul autoturismului. În interiorul maşinii s-a găsit pistolul agentului, iar acum se caută toate tuburile cartuşelor trase. La ora actuală, agentul este în comă profundă la spital", a mai spus Gavra.

UPDATE 0.14 Alina Dinu, purtător de cuvânt IPJ Bihor, a declarat: "Colegul nostru, un agent de poliţie de 33 de ani, era încadrat din anul 2001 la Poliţia de frontieră, de unde s-a transferat la noi in 2009. Şi-a desfăşurat activitatea ca agent de siguranţă publică pana in urma cu o lună, când s-a transferat la Poliţia de proximitate. Nu-l cunosc personal, cred că este vorba despre o drama sentimentală. Este primul caz de acest gen care se intampla în Bihor. El ar fi avut o relaţie cu o femeie, care nu era agreată de familie"

UPDATE 0.13 Viorel Gavra, prim-procuror, a declarat: "Bărbatul este în comă. Daca va supravieţui, el riscă un omor calificat asupra părinţilor, cu raspundere penală".


Un poliţist din cadrul Poliţiei municipiului Oradea şi-a împuşcat mortal părinţii, miercuri noapte, după care s-a sinucis în maşina proprietate personală, în faţa blocului în care se presupune că locuieşte, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse judiciare.Informaţia a fost confirmată de medici de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor, care au declarat că atât mama şi tatăl poliţistului, cât şi acesta au decedat.

Potrivit unor surse judiciare, poliţistul se numeşte Gabriel Venter, în vârstă de 33 de ani, şi era agent în cadrul Poliţiei municipiului Oradea, el fiind transferat de la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Bihor.

Sursele citate au precizat că Venter şi-a împuşcat mai întâi tatăl în inimă, la locul de muncă al acestuia, tatăl poliţistului fiind agent de pază la o societate de pe strada Rampei din Oradea.

Potrivit surselor citate, poliţistul s-a dus apoi acasă la mama lui, care locuieşte într-un bloc de pe strada Barierei, din municipiu, pe care a împuşcat-o în piept cu un pistol.

El s-a dus apoi cu maşina personală în faţa unui bloc de pe strada Seleuşului, unde poliţiştii presupun că locuieşte iubita sa cu care voia să se căsătorească, după care şi-a tras un glonţ în cap.

Sursele citate au precizat că motivul crimelor şi al sinuciderii ar fi fost că poliţistul voia să se căsătorească cu iubita sa, însă părinţii săi nu erau de acord cu acest lucru întrucât femeia avea un copil.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai multe echipaje ale Poliţiei şi mai multe ambulanţe se află la locurile unde s-au petrecut evenimentele.

Procurorii şi poliţiştii au deschis o anchetă şi cercetează împrejurările în care s-au petrecut incidentele.

 

 

Versiune mobil | completa